CURAPROX Hydrosonic CHS 100

Čistite efikasnije i nežnije - elektirčna četkica, interdentalne četkice i pasta za zube


Marka:
Cena: 17.529,00 RSD  
40900
Na zalihama
+


Električna četkica za zube CURAPROX Hydrosonic CHS 100 pripada novoj generaciji zubnih četkica, koje rade na principu sonične tehnologije. Zahvaljujući toj tehnologiji, ne čiste samo vlakna četkice, već i aktivna mešavina pljuvačke, vode i paste za zube stvorena u ustima za vreme procesa čišćenja.

Sonična tehnologija uzrokuje da se vlakna pomeraju napred i nazad neverovatnom brzinom. Osim izvrsnog načina čišćenja, stvaraju se turbulencije u mešavini pljuvačke, vode i paste za zube. Te turbulencije osiguravaju da se plak otklanja i iz područja koja su vlaknima nedostupna – gde vlakna uopšte ne dosežu. U nauci, taj efekt se naziva hidrodinamičkim efektom sonične četkice za zube. Obzirom da ova sonična četkica za zube proizvodi najmanje 30.000 oscilacija u minuti, a i zahvaljujući njenim mekanim i nežnim CUREN® vlaknima, ona čisti ne samo efikasnije, nego i nežnije od obične četkice za zube – ukoliko se pravilno koristi, nemoguće je povrediti desni ili zube. U isto vreme, ona savršeno čisti – ne samo zube i desni, već i prostor između i uz rub zuba i desni te uklanja velik broj bakterija plaka.

CURAPROX Hydrosonic četkica sadrži tri programa čišćenja:
- Intensive (idealno za optimalno uklanjanje bakterija biofilma - plaka)
- Soft (za nežno i sigurno čišćenje osetljivih zuba i desni)
- Massage (za masažu desni)

Glava četkice CURAPROX Hydrosonic
CURAPROX Hydrosonic nastavke sa CUREN® vlaknima razvio je prof. Ueli Saxer, dr. med. dent. CUREN® vlakna na Hydrosonic nastavku promera su 0,152 mm. Zahvaljujući izuzetno tankim vlaknima omogućen je i pojednostavljen pristup kritičnim područjima u našim ustima: prostori uz rub zuba i desni, oko implantata, ispod krunica, mostova, fiksnog ortodontskog aparata i bravica. Nastavke je potrebno menjati svaka tri meseca ili ranije, jer se vlakna tokom upotrebe istroše.

Idealna za decu stariju od četiri godine i adolescente
CURAPROX Hydrosonic četkica za zube takođe se preporučuje i za mlečne zubiće, jer omogućava efikasno čišćenje već od samog početka.

Interdentalne četkice CURAPROX CPS ˝prime˝
U setu se nalaze i interdentalne četkice CURAPROX CPS ˝prime˝ za profesionalno čišćenje interdentalnih prostora. Interdentalna četkica CURAPROX CPS ˝prime˝ potpuno ispunjava interdentalni prostor i uklanja plak sa svih kritičnih mesta u našim ustima – pažljivo i efikasno. Dovoljan je samo jedan potez četkicom unutra - van svakoga dana u svaki interdentalni prostor.

Pasta za zube CURAPROX Enzycal
CURAPROX Enzycal pasta za zube posebno je prikladna za upotrebu sa soničnim četkicama za zube.

Napravljena je tako da ne stvara penu – što osigurava da hidrodinamički efekat bude u potpunosti iskorišćen. Sadrži tri enzima koja pospešuju prirodnu zaštitu pljuvačke. Ti enzimi unapređuju važnu zaštitnu funkciju pljuvačke i deluju antibakterijski. Ne sadrži agresivne sastojke kao što je NLS (natrijum lauril sulfat) čime se uveliko smanjuje iritacija sluzokože u ustima

Garancija na četkicu 2 godine

Proizvođač: Curaden International AG, Švicarska

Električna četkica za zube CURAPROX Hydrosonic:

 1. Nakvasite glavu četkice i na nju stavite manju količinu paste za zube (preporučujemo CURAPROX Enzycal pastu za zube bez NLS-a) – veličina graška je dovoljna.
 2. Bez upotrebe pritiska, postavite četkicu pod uglom od 45 stepeni, tako da polovina vlakana četkice prekriva desni, a druga polovina zube.
 3. Polako pomerajte četkicu tako da čistite zub po zub. Izbegavajte upotrebu prejakog pritiska.
 4. Nakon 30 sekundi, četkica će prestati da radi na 0.2 sekunde kako bi označila da možeten pomeriti četkicu na sledeći deo vilice. Ponovite ovu proceduru čišćenja na sva četiri kvadranta vilice.
 5. Deci i adolescentima preporučuje se da čiste i onu površinu zuba kojom žvaću. Još jednom pomerajte Hydrosonic od zuba do zuba bez pritiska, sa jedne površine do druge i dopustite četkici da čisti svaki zub 2-3 sekunde.
 6. Nakon dva minuta vaš Hydrosonic će stati kratko dva puta. Stomatolozi su preporučili da se dva minuta moraju uzeti u obzir kao minimalno vreme za pranje zuba. Pranje zuba duže od dva minuta povećava nivo oralnog zdravlja.

Interdentalne četkice CURAPROX "prime":

Da bi mogla temeljno da očisti prostor između zuba, interdentalna četkica treba biti odgovarajuće veličine. Svojim vlaknima mora ispuniti čitav interdentalni prostor.

 • Vrh interdentalne četkice postavite vertikalno na desni na ulaz u interdentalni prostor
 • Potražite optimalan ugao postavljanja i potisnite četkicu do polovine interdentalnog prostora.
 • Potom nagnite četkicu prema desnima te je nežno potisnite do kraja u interdentalni prostor.
 • Očišćeno!

Pasta za zube CURAPROX Enzycal:

 • ne ispirajte usta nakon upotrebe
 • 1 električna četkica za zube CURAPROX Hydrosonic
 • 1 nastavak CURAPROX Hydrosonic Power s obojenim prstenom
 • 1 nastavak CURAPROX Hydrosonic Sensitive s obojenim prstenom
 • 1 interdentalna četkica CURAPROX CPS 07 »prime« (crvena), na držaču
 • 1 interdentalna četkica CURAPROX CPS 09 »prime« (žuta) u kutiji
 • 1 interdentalna četkica CURAPROX CPS 011 »prime« (zelena) u kutiji
 • 1 pasta za zube CURAPROX Enzycal (15 ml)
 • 1 punjač
 • 1 priručnik sa garantnim listom