Šta se krije u vašoj pasti za zube?Lako je kupiti bilo koju pastu, ali da li ste pre toga razmislili šta se sve u njoj nalazi? Neki od tih sastojaka važni su za zdravlje vaših zuba, dok drugi mogu da budu jako štetni.

Krenimo redom!

ŠTA ŠTETI VAŠEM OSMEHU?

NLS (natrijum-lauril sulfat ili SDS - natrijum-dodecil-sulfat)

Bolje je bez pene!

U pitanju je sredstvo za stvaranje pene koje napada ćelije oralne sluznice. Možete lako proceniti da li pasta za zube sadrži NLS jer vam usta postaju suva i ukus hrane se menja. Ako imate suva usta ili bolujete od čira, pasta za zube koja ne sadrži NLS je pravi izbor za Vas.

Možda je potrebno malo vremena da se naviknete na odustvo pene, ali upamtite da je to mnogo bolje za sluzokožu vaših usta. Električne četkice mogu biti dobar izbor za temeljno čišćenje zuba bez pene.

Triklosan otvara vrata bakterijama

Neki proizvođači koriste antibiotik triklosan u zaštiti protiv bakterija. Međutim, dešava se suprotno: lekari ne savetuju upotrebu triklosana jer izaziva bakterijsku rezistenciju. Ispitivanja na životinjama pokazala su da triklosan može dovesti do pojave kancera.

Mikroplastika - što dalje od našeg tela!

Mikroplastika su, zapravo, izuzetno mali komadići plastike koji poboljšavaju abrazivna svojstva određenih proizvoda. Možete je pronaći u gelu za tuširanje, pilinzima, pastama za zube, žvakaćim gumama, pa čak i u medu koji prave pčele. Verovatno se može pronaći i u ljudskom telu, ali posledice još uvek nisu poznate.

Male kuglice koje se nalaze u našim [BE YOU.] proizvodima napravljene su od mentola – one su prirodne i osvežavajuće!


Visok nivo RDA (radioaktivna dentinska abrazija) - visoko oštećenje gleđi

Abrazivni kvalitet određene paste za zube meri se u RDA. U maloj količini ova zrnca su dobra jer pomažu uklanjanju prljavštine, ali ukoliko ih pasta ima previše, mogu trajno da oštete zubnu gleđ. Preporučujemo upotrebu pasti za zube čiji je nivo RDA što niži.

Naši Enzycal proizvodi imaju RDA od 30 do 60, paste iz [BE YOU.] asortimana imaju RDA od 50, dok Black Is White i White Is Black imaju ocenu 76, što je neverovatno nisko kada su u pitanju paste za izbeljivanje.

ŠTA KORISTI VAŠEM OSMEHU?

Fluor zube čuva!

Nauka je po ovom pitanju jasna: fluor štiti od propadanje zuba i vaša pasta treba da ga sadrži. Od uvođenja fluora u pastu za zube, kvalitet zuba se značajno povećao. Fluor remineralizuje zubnu gleđ, čini je tvrđom i ima antibakterijsko dejstvo.

Enzycal Zero je naša jedina pasta za zube koja ne sadrži fluor: namenjena je osobama koje znaju kako da pravilno očiste svoje zube i onima koji prolaze homeopatski tretman.

Enzimi - prirodni trio!

U pitanju su 3 enzima : amilolukozidaza, glukoza oksidaza i laktoperoksidaza, koji pojačavaju prirodne zaštitne funkcije vaše pljuvačke u borbi protiv bakterija, gljivica i virusa. Inhibiraju stvaranje naslaga, kamenca i razgrađuju šećer.

Sve naše enzimske paste sadrže ovaj sistem enzima, kao i naše izbjeljujuće paste za zube Black Is White i White Is Black.

Glukoza oksidaza - neka zubi zasijaju!

U pitanju je enzim koji pomaže neagresivnom beljenju. Prirodna glukoza oksidaza radi tako što pretvara šećere u kiseonik i tako pomaže protiv nastajanja diskoloracije i mrlja. Pored toga, ovaj enzim stimuliše laktoperoksidazu, održava oralnu floru zdravom, pomaže telu da stvara pljuvačku i ima antibakterijsko dejstvo. Čak i pčele koriste glukoza oksidazu kako bi zaštitile svoj med od mikroba.

Glukoza oksidaza je sastojak naših [BE YOU.] pasti za zube.

Aktivni ugalj - da, crno je belo!

Iako je zift crne boje, ali uklanja mrlje kao čarobnim štapićem! Aktivni ugalj ima sposobnost da principom adsorpcije upije diskoloracije i mrlje. Deluje poput usisavača ili sunđera koji stavite u vodu.

Naše Black is White i White Is Black paste za zube deluju upravo na ovaj način prilikom uklanjanja nečistoća i mrlja. Pritom, one to postižu bez erozije zubne gleđi i agresivnih sredstava za izbeljivanje.

Prestige Sparkling Blue ® - tajna belih zuba

Ovo je naš kec u rukavu, tj. u tubi! Aktivni sastojak Prestige Sparkling Blue® čini da zubi izgledaju belje, jer deluje kao svetlucajući pigment. On ima isključivo fizički efekat - ne hemijski - i potpuno je bezopasan. Pored toga, on stvara transparentni sloj koji smanjuje žuto obojenje zuba.

Nalazi se u Black is White i White Is Black pastama za zube.

Starphere® osvežava!

Starphere® je bezopasan, a efikasan dodatak koji se sastoji od celuloze i skroba. Pruža efekat hlađenja, te pranje zuba čini osvežavajućim iskustvom.

Nalazi se u našim Black is White i White Is Black pastama za zube.

Hidroksilapatit - snežno beli, čelično jaki!

Hidroksilapatit čini 95% zubne gleđi i tvrđi je od čelika. Prirodno se mo že pronaći na planinama i čini da vaši zubi zasijaju baš kao planine pod snegom. Ovaj mineral stabilizuje zubnu gleđ tako što zamenjuje komadiće gleđi koji nedostaju, što mu ujedno omogućava i da zatvori otvorene tubule dentina. Tu nije kraj: hidroksilapatit uklanja mrlje i smanjuje diskoloraciju, a, nakon redovnog korišćenja, formira zaštitni sloj oko zubne gleđi i održava površinu zuba ujednačenom. Čestice koje dovode do promene boje više ne mogu da se zalepe na površinu zuba!

Hidroksilapatit se nalazi u našim [BE YOU.], Black is White i White Is Black pastama za zube.

CITROX®

Loša vest za bakterije, viruse i gljivice!

CITROX® je ekstrakt gorke narandže koji ima antiseptičko, antigljivično, antivirusno dejstvo i pomaže u suzbijanju upale. Ekstrakt CITROX® je netoksičan i održava oralnu floru zdravom.

CITROX® nalazi se u našim antiseptičkim sredstvima za ispiranje usta Perio Plus+.

Biljni ekstrakti - rešenje je u prirodi!

Ehinacea, đavolja kandža i azijski penivort prirodnim putem umiruju i regenerišu sluznicu i desni, inhibiraju upale i pomažu pri zaceljenju rana nakon operacije.

Ovi biljni ekstrakti mogu se pronaći u našim [BE YOU.] pastama za zube.

Vitamini su uvek dobrodošli!

Pantenol - ili provitamin B5 - posebno je koristan za oralno zdravlje jer pospešuje nastajanje novih epitelnih ćelija. Uz to, inhibira upalu, olakšava proces zaceljenja rana i održava sluznicu vlažnom. Pantenol je sastojak našeg [BE YOU.] asortimana.

Brezov šećer - zdravo i slatko!

I za kraj - nešto slatko! Ali ne brinite: u pitanju je zdravi, brezov šećer, poznat i kao ksilitol. Za razliku od običnog šećera, on štiti zube, jača zubnu gleđ i sprečava širenje karijesa, a sve to uz sladak ukus.


Ksilitol se nalazi u našim [BE YOU.], Black is White i White is Black pastama za zube.