Oralna higijena teško dostupnih mesta u našim ustimaBrojne posebnosti i specifičnosti u našim ustima nalažu još temeljniju oralnu higijenu. Neke od njih su: neravni zubi, fiksni ortodontski aparat, izrasli umnjaci i protetske nadoknade. Najčešće je reč o mestima kojima se treba posebno posvetiti, a pritom osim četkice za zube preporučuje se koršćenje i pojedinih dodatnih pomagala.

CURAPROX CS Single - četkica za zube

CURAPROX CS Single je četkica za zube koja je vrlo efikasna za čišćenje griznih povšina kutnjaka (fisura) ili umnjaka. Gusto raspoređen snop vlakana na glavi CS Single četkice efikasno čisti i mesta ispod i oko fiksnog ortodontskog aparata te se takođe može koristiti i za čišćenje ispod mostova i oko zubnih implantata.

CURAPROX CS Smart - Četkica sa manjom glavom

Jedna od svetskih inovacija, četkica CURAPROX CS smart, na maloj glavi ima 7600 izuzetno tankih CUREN® vlakana te je posebno prikladna za pristup teže dostupnim mestima, kao i onih mesta gde postoji problem neravnomernih zuba. CURAPROX CS Smart je dobar izbor za sve s fiksnim ortodontskim aparatom, jer dobro čisti sve površine zuba, oko bravica i ispod žica. Ovom četkicom će biti zadovoljni i mlađi i stariji koji imaju problema sa pristupom zadnjim zubima.

CURAPROX CPS interdentalne četkice

Upotreba interdentalnih četkica preporučuje se kao deo redovne oralne higijene nezavisno od toga da li postoje neke posebne situacije. CURAPROX CPS "regular" i "soft implant" interdentalne četkice se koriste nakon parodontalnih zahvata, nakon postavljanja implantata, mostova i ortodontskih aparata, kada je održavanje oralne higijene posebno otežano.Konci za zube

I konac za zube spada među dodatna pomagala koja bi se uz zubne i interdentalne četkice trebala koristiti redovno ili barem vrlo često. Pored standardnog konaca za zube, postoje i posebni konci sa sunđerom za čišćenje koji su posebno prikladni za čišćenje ispod mostova, oko implantata i fiksnih ortodontskih aparata.