NovostiKada požele bele zube, svi prvo kreću od pasti do kojih mogu doći povoljno i što je još važnije, bez posete stomatologu. Ovo najbrže i najpovoljnije rešenje često može napraviti više štete no koristi i zato uvek prvo proverite sastav proizvoda koje planirate da kupite.

Trend belih zuba je stigao iz holivudskih studija. Većina ljudi ne zna da je zubna gleđ u osnovi žućkaste boje, što znači da su prirodno žućkasti zubi tvrđi i otporniji na spoljašnje uticaje. Naravno, postoji mogućnost da žućkasta boja

zuba bude posledica pušenja, pijenja kafe, čaja i vina, kao i konzumacije određenih lekova. Ukoliko zaista nismo zadovoljni bojom naših zuba, to možemo rešiti samostalno ili uz pomoć profesionalaca.

Kućne i profesionalne metode izbeljivanja zuba

Najčešće profesionalne metode izbeljivanja su oksidativno izbeljivanje, laserska metoda izbeljivanja i unutrašnje izbeljivanje. Važno je da su pre izbeljivanja zubi zdravi, a zdrava moraju da budu i međuzubna tkiva, o čemu brine stomatolog.

Među takozvane kućne metode izbeljivanja ubrajamo izbeljivanje pastom za zube, tračicama za izbeljivanje i izbeljivačem koji se nanosi četkicom.

Osim beline, uvek tražimo pastu koja unapređuje naše oral no zdravlje. Zapravo, potrebna nam je jedna pasta za sve.

CURAPROX [BE YOU.] paste donose jedinstvenu formulu koja na najprirodniji način doprinosi beljim zubima, bakterijskoj ravnoteži i zaštiti od karijesa.

Bez abrazivnih čestica (RDA) i izbeljivača

Puno pasti za izbeljivanje sadrži izbeljivače koji mogu da škode mikroflori u ustima ili zbog visokog stepena abrazivnosti (RDA) mehanički oštete zubnu gleđ. Posebno su opasne kada zubi nisu zdravi ili ukoliko su vratovi zuba ogoljeni. Kao što to važi i za „obične“ paste, stepen abrazivnosti (RDA) i kod ovih za izbeljivanje, ne treba da pređe vrednost 60. Abrazivi kao što su kreda, silikat, kreč i bentonit, izbrazdaju zubnu gleđ, pa zubi postaju osetljiviji na hladno, vruće i slatko.

Bezbedan i efikasan put do belih zuba

Bezbedno izbeljivanje zuba mogu omogućiti enzimi u [BE YOU.] pasti za zube. Glukoza oksidaza je enzim koji šećer u ustima pretvara u prirodni hidrogen peroksid i delimično u kiseonik, a oba obezbeđuju prirodno izbeljivanje zuba. Pored toga, enzim glukoza oksidaza ohrabruje balansiranje flore u ustima. Na dodatno prividno bele zube može uticati i optički izbeljivač „ Prestige Sparkling Blue®”, dodatak u [BE YOU.] pastama za izbeljivanje zuba.


Dodatna podrška u zaštiti od karijesa

Dobro je pročitati etiketu na pasti za zube bez obzira na to da li je ona za izbeljivanje ili ne. I obične paste za zube sadrže bespotrebne i štetne sastojke, kao što je naprimer penilo SLS (natrijev lavrilsulfat). Radije izaberite one koje su u harmoniji sa sluzokožom u ustima, i podstiču prirodno delovanje pljuvačke.

U pasti za zube dobrodošao je hidroksilapatit, koji predstavlja 95 posto dentina. On popunjava brazde u zubnoj gleđi i smanjuje osetljivost zuba. Ksilitol sprečava razmnožavanje bakterija koje prouzrokuju karijes. Dobija se iz breze, zato je slatkog ukusa, a nije interesantan štetnim bakterijama. Ksilitol ima i antibakterijska svojstva i jača zubnu gleđ. Ehinacea, đavolja kandža i azijski penivort u [BE YOU.] pastama smiruju i obnavljaju sluzokožu u ustima i desnima, i smanjuju zapaljenja. Pomažu i pri stomatološkim intervencijama i operacijama. Pantenol i provitamin B5 čuvaju vlažnost sluzokože i pomažu pri nastanku novih ćelija u sluzokoži, smanjuju upalu i podstiču ozdravljenje.


Pasta za zube sigurno pomaže u svakodnevnoj higijeni zuba i usta. Ali nikada ne zaboravite da je svaku površinu zuba potrebno što bolje očetkati. Samo čisti zubi su zdravi zubi.

CURAPROX Hydrosonic Black is White

Hydrosonc Black is White je kao elegantna crna haljina. Neophodan, sofisticirano elegantan i obezbeđuje kompletan doživljaj

Hidrodinamična sonična četkica za zube CURAPROX Hydrosonic Black is White je izuzetno kvalitetna. Ona pravi 42.000 pokreta u minuti i vaše zube čisti bolje od standardne četkice za zube.

Nagradna igra Curasept ADS

Probajte rastvor za ispiranje usta CURASEPT ADS ® i podelite sa nama Vaše iskustvo.

Upotreba pasti za zube koje izbeljuju je jedna od najpopularnijih domaćih metoda za izbeljivanje zuba, koja ima najmanje dva nedostatka. Ove paste obično imaju visok faktor abrazivnosti, što može uzrokovati oštećenje gleđi ili sadrže izbeljivače koji utiču na prirodnu ravnotežu u ustima. Retko se koristi za izbeljivanje zuba pasta za zube sa dodatkom aktivnog uglja, koji obezbojava zube, umesto abrazivnih čestica ili hemijskih izbeljivača. Aktivni ugalj daje pasti posebnu crnu boju.

Svakodnevno održavanje oralne higijene podrazumeva pranje zuba četkicom za zube. Ali da li je to dovoljno? Šta je sa oko 30% površine zuba koje četkica ne može da opere? Ukoliko želite da unapredite svoju oralnu higijenu interdentalna četkica je savršen izbor. Sledeći saveti će vam pomoći da uključite interdentalnu četkicu kao normalan deo svakodnevne oralne higijene. CURAPROX interdentalna četkica će vam pomoći da održite vaše zube čistim i zdravim za ceo život.


Četkica za zube i pasta za zube, pasta za zube i četkice za zube, kako god okreneš, idu zajedno. Ujutru, gotovo da ne možete da izadjete iz kuće ako niste oprali zube pastom, odnosno popularno osvežili dah! Uveče ista procedura. A kako mi obično odlučujemo o kupovini paste za zube kada stojimo ispred police sa najraznovrsnijim pastama za zube?

Četkica za zube CURAPROX CS smart ultra soft je naslednica dečje četkice za zube CURAkid, koja se koristi od trenutka nicanja prvog zuba. Ipak smart četkica za zube nije namenjena isključvo deci, več mogu da je koriste tinejdžeri i odrasli koji imaju manju vilicu ili koji imaju neka teže dostupna mesta u ustima koja zahtevaju kvalitetnije čišćenje.