Četkica za zube, pasta za zube i konac. Ovaj trio postao je deo dnevne rutine i može se naći u skoro svakom kupatilu. Međutim sve veći broj polica u kupatilima krije nešto potpuno drugačije – izuzetno male četkice u raznim bojama – interdentalne četkice.

Povrede koje nastaju korišćenjem
konca za zube

Interdentalne četkice su u stvari daleko superiornije u odnosu na konac za čišćenje prostora između zuba i postoje dva razloga zašto:

  • • Prvo, iako imamo dobru nameru čišćenja interdentalnog prostora koncem to često dovodi do povreda. Ako se konac koristi previše energično nit se useče u desni. Ove povrede desni mogu da dovedu do infekcije jer je to idealno mesto za razvoj bakterija.
  • • Drugo, čak i najbolji konac je dobar samo za čišćenje prednjih zuba. Svi ostali zubi imaju takav anatomski oblik da prostor između zuba ne može da dosegne zubni konac. Njihove bočne površine imajum krivinu na unutra koju konac ne može da očisti. Osim toga vi ste uljuljkani u osećaj sigurnosti pošto ste učinili sve kako treba za vašu oralnu higijenu. Parodontopatija je podmukla bolest vilice, još uvek može da se javi, i neminovno dovopdi do gubitka zuba tokom decenije.


Pogodna čak i za kritične oblasti

To je razlog zašto su CURAPROX CPS interdentalne četkice sve popularnije. One su dostupne u različitim veličinama u skladu sa vašim zahtevima i izrađene su od izuzetno fine CURAL® žice. Ni jedan drugi proizvođač nema tako tanku i finu a ujedno jaku i izdržljivu žicu. Duga vlakna dosežu čak i do kritičnih mesta između zuba i čiste zube nežno i bez povreda. Ukiloko se pravilno koriste sprečavaju halitozu, bočni karijes na zubima i parodontopatiju.

Na pomisao da gurate četkicu između zuba potrebno je malo vremena da se naviknete. Međutim CURAPROX interdentalne četkice su izuzetno fine i njihovo korišćenje je veoma jednostavno. Dovoljno je jednom dnevno četkicom ući u interdentalni prostor, izvući je i gotovo.