Kada je briga za zdravlje zuba i parodontalnih tkiva u pitanju najefikasnije je mehaničko odstranjivanje zubnih naslaga – četkanje. To znači da su nam neophodna kvalitetna i adekvatna sredstva kao što su meka četkica za zube i interdentalne četkice. A šta u slučaju kada je čišćenje zuba otežano?

Pranje zuba ponekad nije moguće ili je otežano, na primer nakon nekih hirurških intervencija, fiksnih ortodontskih aparata, teskobe zubnog niza. U ovim slučajevima za efikasno uklanjanje zubnih naslaga koristimo pomoćna hemijska sredstva koja su dostupna u obliku tečnosti za ispiranje usta, paste za zube ili gela. Za ove proizvode važno je da su bezbedni za upotrebu i da su efikasni.

Antibakterijsku efikasnost linija proizvoda Curaprox Perio Plus postiže kombinovanom snagom hlorheksidina i CITROX®-a.

Hlorheksidin je dokazan, pouzdan i predstavlja zlatni standard u borbi protiv bakterija dentalnog plaka, efikasno kontroliše formiranje zubnih naslaga i krvarenje desni. Hlorheksidin eliminiše ili zaustavlja već postojeću upalu desni – gingivitisa i smanjuje rizik od komplikacija nakon hirurških intervencija u usnoj duplji.

CITROX® prestavlja potpuno prirodan antiseptik, dobijen iz gorke narandže. On ima snažan antibakterijski, antigljivični i antivirusni efekat. Kombinacija hlorheksidina i CITROX ®-a je izuzetno efikasna, dovodi do željenih rezultata za kratko vreme, znatno kraće nego nakon upotreba samog hlorheksidina.


Curaprox Perio Plus proizvodi ne sadrže alkohol, tako da ne isušuju sluzokožu usta. Takođe, proizvodi ne sadrže deterdžente (natrijum lauril sulfat – NLS) koji umanjuje dejstvo hlorheksidina i utiče na pojavu afti. Ima prijatan ukus i ne utiče na percepciju ukusa. Potrebno je obratiti pažnju prilikom upotrebe rastvora ne koristiti paste koje sadrže NLS.