Kako očistiti zube kada je četkanje otežanoKada je briga za zdravlje zuba i parodontalnih tkiva u pitanju najefikasnije je mehaničko odstranjivanje zubnih naslaga – četkanje. To znači da su nam potrebna adekvatna i kvalitetna pomagala kao što su meka četkica za zube i interdentalna četkica. A šta u slučaju da je četkanje otežano?

Pranje zuba ponekad nije moguće, na primer posle operacije ili nakon vađenja zuba. U ovim slučajevima za efikasno uklanjanje zubnih naslaga upotrebljavamo hemijska sredstva koja su dostupna u obliku tečnosti za ispiranje usta, paste za zube ili gela. Za ove proizvode veoma je važno da su bezbedni za upotrebu i da su efikasni.


Za antibakterijsku efikasnost sistem proizvoda Curasept ADS® sadrži hlorheksidin (CHX) koji efikasno kontroliše formiranje zubnih naslaga.

Hlorheksidin pomaže kod: nege zuba, kada je iz određenih razloga pranje zuba otežano ili nemoguće; eliminiše ili zaustavlje već postojeću upalu desni/gingivitis; smanjuje rizik od komplikacija posle operacije zuba ili parodontalnih tkiva. Neželjeni efekti hlorheksidina, kao što je braon žućkasta promena boje zuba, su umanjeni zahvaljujući patentiranom ADS® sistemu (Anti Discoloration System).


Proizvodi Curasept ADS® ne sadrže alkohol tako da ne isušuju sluzokožu usta i ne menjaju percepciju ukusa. Takođe, proizvodi ne sadrže sredstvo za penjenje NLS (natrijum lauril sulfat) koji umanjuje dejstvo hlorheksidina i utiče na pojavu afti.

Nakon operacije, vađenja zuba ili u drugim slučajevima kada je pranje zuba otežano, proizvodi Curasept ADS® će potpuno bezbedno i efikasno da pomognu u odstranjivanju zubnih naslaga.