Interdentalna četkica – saveti za početnikeSvakodnevno održavanje oralne higijene podrazumeva pranje zuba četkicom za zube. Ali da li je to dovoljno? Šta je sa oko 30% površine zuba koje četkica ne može da opere? Ukoliko želite da unapredite svoju oralnu higijenu interdentalna četkica je savršen izbor. Sledeći saveti će vam pomoći da uključite interdentalnu četkicu kao normalan deo svakodnevne oralne higijene. CURAPROX interdentalna četkica će vam pomoći da održite vaše zube čistim i zdravim za ceo život.


Prava veličina je važna

Pošto se interdentalni prostori u jednom zubnom nizu razlikuju, CURAPROX interdentalne četkice su dostupne u različitim veličinama. U idealnom slučaju, treba izabrati pravu veličinu za svaki interdentalni prostor. U ovome vam može pomoći vaš stomatolog. Ovo je važno jer četkicom koja je premala ne možete u potpunosti očistiti prostor između zuba, a preterano velika četkica može povrediti vaše desni.

Kvalitet na prvom mestu

Žica koja se koristi za interdentalne četkice je vrlo tanka a vlakna fina i dugačka. Jezgro CURAPROX interdentalne ćetkica napravljeno je od hirurške žice CURAL® koja je izuzetno tanka a u isto vreme elastična i izdržljiva. Ovo omogućava da interdentalna četkica popuni ceo prostor između dva zuba nežno i pažljivo.


Efekat kišobrana

Vlakna interdentalne četkice CURAPROX su izuzetno elastična što im omogućava da se u interdentalnom prostoru u potpunosti rašire i savršeno očiste zube. Ovo se postiže zahvaljujući našem kišobran efektu.

Nije potrebna sila

Nikada nemojte potiskivati interdentalnu četkicu između zuba na silu. Nepravilna upotreba može da ošteti vaše desni. Neka vaš stomatolog odredi pravu veličinu interdentalne četkice.Jednom dnevno

Samo jednom svakog dana. Zahvaljujući izvanredno tankoj i izdržljivoj hirurškoj žici CURAL® dovoljno je samo jednom proći interdentalnom četkicom kroz svaki interdentalni prostor. Pretvarate oralnu higijenu u brz i lak zadatak.

Na samom početku

Nemojte se iznenaditi ako vaše desni krvare na početku. To ne znači da ste povredili desni već je to upala koja je izazvana skrivenim starim zubnim naslagama. Ova reakcija je savim normalna u prvoj nedelji upotrebe. Redovnom upotrebom interdentalne četkice upala će se smiriti i desni će prestati da krvare.


Vaš uspeh

Ukoliko posle nedelju dana nema više krvarenja znači da ste uspeli – upala se smiruje a rizik od parodontopatije je izbegnut. Ako se krvarenje nastavi još neko vreme trebalo bi da posetite svog stomatologa.

Različita veličine

Ukoliko vam je posle određenog vremena potrebna druga veličina interdentalne četkice to je dobar znak – to znači da je otok splasao i da je interdentalni prostor sada malo veći pa će vam trebati i veća interdentalna četkica. Pitajte svog stomatologa za savet.

Posavetujte se

Stomatolozi mogu tačno da odrede kojU veličinu interdentalne četkice da koristite i oni će vam pokazati kako pravilno da ih koristite.

Svi su drugačiji

Svaka usta, svaki zub pa tako i svaki interdentalni prostor se razlikuju. To znači da efikasno čišćenje mora biti personalizovano u odnosu na uzrast, anatomiju i sposobnosti. Pitajte svog stomatologa za savet! Savršeno, nežno i efikasno pranje zuba nije nešto što možete da naučite tako što će te čitati o tome.

Potražite pomoć profesionalca

Neka vaše metode čišćenja redovno proverava vaš stomatolog. On će vam tačno reći gde trebate da koristite konac za zube a gde interdentalnu četkicu i koje veličine.

CURAPROX CPS prime – brza, laka i prijatna za upotrebu

Postavite je pod uglom: interdentalnu četkicu CPS prime postavite na ulaz u interdentalni prostor. Vrhom četkice nađite odgovarajući ugao i pažljivo uvedite četkicu do polovine interdentalnog prostora.

Usmerite je pod pravim uglom: bez daljeg pomeranja četkicu nagnite prema desnima tako da je sa njima pod pravim uglom.

Unutra i napolje: interdentalnu četkicu nežno uvedite do kraja i izvucite je napolje. Zbog kvaliteta CURAPROX CPS prime četkice dovoljno je jedno čišćenje dnevno.