Crna pasta za zube – belji osmehBeljenje zuba bez izbeljivača i abrazivnih čestica

Upotreba pasti za zube koje izbeljuju je jedna od najpopularnijih domaćih metoda za izbeljivanje zuba, koja ima najmanje dva nedostatka. Ove paste obično imaju visok faktor abrazivnosti, što može uzrokovati oštećenje gleđi ili sadrže izbeljivače koji utiču na prirodnu ravnotežu u ustima. Retko se koristi za izbeljivanje zuba pasta za zube sa dodatkom aktivnog uglja, koji obezbojava zube, umesto abrazivnih čestica ili hemijskih izbeljivača. Aktivni ugalj daje pasti posebnu crnu boju.

Upotreba aktivnog uglja je stara i već dokazana metoda, koja nežno odstranjuje prebojavanje zuba a da pri tom ne oštećuje zubnu gleđ. Dokaz, kako deluje pasta za zube koja izbeljuje a ne sadrži izbeljivače i abrazivne čestice je nova crna pasta za zube "Black is White" brenda CURAPROX. Ona kombinuje sve karakteristike paste za zube Enzycal (ne sadrži NLS, nizak faktor abrazivnosti, nizak nivo mentola, sadrži enzime), moć beljenja, a dodati aktivni ugalj daje i optički efekat; na zubima se stvara providni filter koji smanjuje žutu diskoloraciju, čineći zube beljim bez upotrebe hamijskih supstanci.

Pasta za zube "Black is White"
se razlikuje po sledećim osobinama:

Niži faktor abrazivnosti (RDA oko 50) nego u većini pasti, koje često sadrže abrazivne čestice kao što su kreda, silikati, bentonit... Oni su u pasti za zube nepoželjni jer pored toga što odstranjuju prebojavanja takođe napadaju zubnu gleđ. Rezultat ovih abrazija je oštećenje zubne gleđi.
Bez NLS, sredstva za penjenje, koji je često prisutan u deterdžentima, šamponima, gelovima za tuširanje i pastama za zube, koji isušuje sluzokožu i oštećuje njenu membranu, što povećava rizik za razvoj afti u ustima.
Mala količina eteričnih ulja – prevelika količina može da iritira sluzokožu usta.
Dodati enzimi koji jačaju antibakterijsku i antivirusnu funkciju pljuvačke. Dodatno štite od karijesa i pomažu kod osečaja suvih usta.
Sadrži 950ppm fluora
Dodati nano hidroksilapatit služi kao zaštitni sloj za zube jer ima strukturu sličnu zubnoj gleđi.Nova crna pasta može da se koristi svakodnevno i dostupna je dve verzije:

Sveža aroma limuna i mentola u modernom crnom pakovanju "Black is White", zajedno sa crnom četkicom za zube CURAPROX CS 5460

Izuzetno blagog ukusa u nežno beloj ambalaži "White is Black", zajedno sa belom četkicom CURAPROX CS 5460

Pasta za zube "Black is White" ne sadrži NLS (natrijum lauril sulfat), triklosan, izbeljivače i abrazivne materije.