Za čiste interdentalne prostore i zdrave desni

Ako mislite da je za prevenciju bolesti zuba i desni dovoljno da dva puta dnevno, temeljno operete zube samo sa četkicom za zube, varate se. Čak i ako imate odličnu četkicu za zube, sa hiljadama mekih i tankih vlakana, ona će u najboljem slučaju očistiti oko 70% zubnih površina. Između zuba, gde vlakna četkice za zube ne dosežu, bakterije mogu da prouzrokuju ozbiljne probleme.

Zašto desni krvare?


Mnogi ljudi prilikom četkanja zuba primeti krv. Budući da se to događa svakodnevno, smatraju da je reč o uobičajenoj pojavi koju pripisuju osetljivim desnima. Međutim, krvarenje desni može značiti početak puno većih problema, na primer težeg oblika parodontalnih bolesti. Dobra vest je da se kod prvih simptoma krvarenja desni brzim preduzimanjem mera, intenzivnom higijenom usne šupljine i upotrebom pravih pomagala stanje može popraviti.

Zbogom bakterije, dobro došli zdravi zubi

Put do zdravih zuba i desni je pravilna nega zuba koja počinje kvalitetnim uklanjanjem mekanih zubnih naslaga, odnosno bakterija u njima. One su ključni uzročnici neugodnosti, poput bolesti desni – prvenstveno u prostoru između desni i zuba. Ako želite temeljno a ujedno nežno da uklonite zubne naslage i sprečite bolesti desni, za čišćenje se preporučuje mekana četkica za zube sa više hiljada tankih vlakana. Upotreba srednje tvrdih i tvrdih četkica nije preporučljiva jer rub desni nećemo moći očistiti dovoljno dobro, a ujedno rizikujemo i oštećenje desni.